Geld Verdienen met Twitter? Hier Lees Je Precies Hoe!

Tegenwoordig vindt bijna een meerderheid van alle sociale interacties plaats via het internet. Ga maar eens bij jezelf na: hoeveel tijd spendeer jij face-to-face met anderen en hoeveel tijd besteed jij aan praten met (diezelfde) anderen via WhatsApp of een ander sociaal medium? Je zult jezelf nog versteld doen staan hoeveel van jouw sociale leven online plaatsvindt in plaats van in het echt.

Doordat zoveel contacten en andere aspecten van het leven (kalender bijhouden, apps die je vertellen hoeveel je nog moet bewegen, televisiekijken, etc.) zich online afspelen, is het ook niet zo gek dat ook werken steeds vaker online plaats gaat vinden. Een van de manieren om online geld te verdienen – vanuit je luie stoel! – is via Twitter. Maar hoe gaat dit precies in z’n werk?

twitter1

Nog even voor de zekerheid: wat is Twitter?

Twitter is een social netwerkservice, dat gecreëerd is in San Francisco in 2006. Het stelt zijn gebruikers in staat korte berichtjes, ‘tweets’, van maximaal 140 tekens te plaatsen. Daarnaast kunnen zij ook andere gebruikers ‘volgen’, dat wil zeggen dat ze elkaars tweets kunnen lezen en op elkaar kunnen reageren. Tegenwoordig bestaan die gebruikers ook uit grote organisaties en belangrijke personen; iedereen maakt er gebruik van.

Het gebruik is inmiddels vergemakkelijkt door het feit dat het beschikbaar gesteld is voor mobiel gebruik. Waar je ook bent, je kunt altijd even snel Twitter checken en een tweet plaatsen. Twitter is dus een ideaal platform om veel mensen mee te bereiken, en dat is ook zeker nodig als je graag geld wilt verdienen aan Twitter.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manieren om geld te verdienen met Twitter

Je bent nu misschien nog een beetje sceptisch over hoe je nu eigenlijk precies geld kunt verdienen aan de internationale social netwerkservice. Hieronder vindt je een aantal manieren die je wellicht zullen overtuigen toch een poging te wagen.

Maar eerst: maak jouw Twitterprofiel en je tweets aantrekkelijk!

Voordat je überhaupt aan de slag gaat met het zoeken naar een geschikte manier om geld te verdienen met Twitter, is het raadzaam om eerst even je profiel te pimpen. Vaak zijn geld verdienen met Twitter en de aantrekkelijkheid van je profiel en tweets onlosmakelijk met elkaar verbonden. De verklaring is simpel: zijn jouw tweets grappig of interessant, heb jij meer volgers (en meer kans op inkomsten).

Maar hoe maak je je Twitter profiel aantrekkelijk? Hieronder vindt je een aantal tips:

 1. Gebruik je echte naam!
 2. Gebruik een echte foto.
 3. Zet ofwel één woord in je biografie, of zorg ervoor dat je een aantal kenmerken van jezelf noemt, welke duidelijk te begrijpen zijn. Wat wil je dat mensen van jou weten? Wat lijkt jou interessant voor hen om te weten over jou? Zoek dus ook uit wat jouw perfecte doelgroep is (jongeren, 50’ers, middelbare scholieren etc.)!
 4. Voeg een URL (link) toe, zo nodig naar een pagina waar je een uitgebreider profiel van jezelf kunt vinden, zoals LinkedIn.
 5. Maak een achtergrond je eigen. Oftewel, laat mensen een bepaald(e) patroon, afbeelding of kleur met jou associëren en laat jouw profiel zodoende opvallen.
 6. Plaats regelmatig (iedere dag een aantal) tweets.
 7. Spreek je volgers (persoonlijk) aan en onderhoud contact met je volgers (interactie). Gebruik hierbij ook vaker het woord ‘jij’ dan ‘ik’. Hierdoor zullen je volgers zich meer persoonlijk aangesproken voelen. Je profiel zal dus uitnodigender ogen.
 8. Ga niet als een gek allemaal twitteraars volgen. Dit gaat opvallen (‘follower spam’), waardoor mensen gaan twijfelen aan jouw intenties.
 9. Doe het net iets anders (lees: beters) dan anderen in jouw positie.

twitter2

Voorbeeld van iemand met een aantrekkelijk profiel.

Manier #1 ‘Crowdsource’

Crowdsourcing houdt in dat je bij een grote groep of gemeenschap gaat vragen om ideeën en bijdragen. Letterlijk vertaald betekent het namelijk: publieksbron. Je gaat dus op zoek naar bronnen van ideeën bij het publiek. Het wordt al jaren gebruikt als marketingtechniek, zeker waar het social media betreft.

Crowdsourcing bij Twitter betekent dat je op een effectieve manier contributies van je volgers (nieuwe en oude) binnenhaalt om je business of idee te financieren.

De techniek kan jou veel geld opleveren, of op z’n minst een kapitaal, maar enkel als je echt goed doet. Weet waar je aan begint, dus lees je van tevoren goed in. Zorg dat je op de hoogte bent van de tips en tricks, maar ook van de mogelijke risico’s die aan jouw project verbonden zijn. Pas als je echt genoeg kennis bezit van het onderwerp, is het verstandig om te starten.

twitter3

Manier #2 Verkoop producten

Het lijkt eigenlijk de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen via Twitter, maar wat ondernemers vaak vergeten, is dat mensen niet zullen kopen als ze niet direct over kunnen gaan op actie. Ondernemers sturen bijvoorbeeld wel een reclameboodschap, maar geven daarbij geen manier (telefoonnummer, link) waarmee hun potentiële klanten werkelijk worden gestimuleerd tot het ondernemen van actie.

Als het op Twitter aankomt, zal je het toch iets anders aan moeten pakken. Ga terug naar het ‘verleden’. Met andere woorden, gebruik promoties en kortingen om je potentiële kopers te stimuleren tot kopen.

Voor sommige ondernemingen betekent dit dat zij ‘dagelijkse deals’ aanbieden, evenals andere basis marketingtechnieken die bij Twitter passen. Maar let op: push niet te veel! Wanneer jij continu reclames plaatst voor jouw producten, zullen je volgers daar op een gegeven moment genoeg van krijgen, en zijn ze eerder geneigd om je te ontvolgen. En dit betekent: minder omzet.

Manier #3 SponsoredTweets

Het komt misschien als een complete verrassing, maar je kan werkelijk waar bedrijven om geld vragen voor een van jouw tweets. Het enige wat je hoeft te doen, is naar de site van SponsoredTweets te gaan en daar sponsors te zoeken die je willen betalen om te tweeten over hun producten. Het mooiste: jij hebt zelf inspraak in de hoogte van het bedrag dat jij per tweet verdient.

Je wordt betaald ‘per click’, dus per keer dat iemand op de advertentie klikt die jij tweet. Je kunt deze advertenties kiezen uit een lijst met beschikbare advertenties, die regelmatig geüpdatet wordt. Let op: je moet minstens 50 volgers hebben, 100 tweets en een account dat minimaal 60 dagen oud is als jij je voor deze service wilt aanmelden!

Zorg er overigens wel voor dat je uitkijkt bij het plaatsen van je andere tweets. Blijk jij een hoop asociale taal of opvattingen uit te kramen in jouw tweets, dan zullen sponsoren niet aarzelen om jou de laan uit te sturen. Hetzelfde geldt voor een reguliere baan.

Manier #4 MyLikes

MyLikes lijkt een beetje op SponsoredTweets, in de zin dat het eveneens twittergebruikers wil betalen voor het tweeten van advertenties. Het gaat alleen iets net iets anders in z’n werking dan SponsoredTweets.

MyLikes is een groot advertentie platform dat gebruikt kan worden op Twitter (en logs, YouTube etc.). Jij bent vrij in je keuze van advertenties van de duizenden adverteerders, en mag zelf een tijd inroosteren waarop de advertenties vanaf jouw account getweet worden. Je kunt zo’n €0,37 verdienen per click, en je wordt wekelijks uitbetaald.

twitter4

Manier #5 Ad.ly

Misschien komt de naam je wel bekend voor. Regelmatig verschijnt de advertentie als je een bepaalde entertainmentsite aanklikt, met de boodschap: ‘over vijf seconden kunt u verder klikken’. Ad.ly, een gelijksoortige advertentie service als MyLikes, hoopt zodoende dat mensen sneller geïnteresseerd raken in het aangeboden product of de aangeboden dienst.

Ook deze service biedt jou de kans om betaald te worden voor het plaatsen van tweets. Maar het gaat hierbij niet om betaald worden per klik. In plaats daarvan maak je een profiel aan van jouw interesses, zodat adverteerders jouw account kunnen kiezen om aandacht te vragen voor hun campagne. Jij stemt dan toe dat om een specifiek aantal tweets op specifieke data te verzenden, en ontvangt daarvoor een flink bedrag.

Manier #6 Houd een Twitterwedstrijd

Iets waar je iedereen gelukkig mee kunt maken, is een prijs. Dit geeft mensen een bevestiging van hun positieve zelfbeeld. Als twitteraar kan je hier gebruik van maken. Probeer bijvoorbeeld eens een deal te sluiten met een lokale onderneming die graag wat publiciteit wil. Stel voor om een wedstrijd te houden via Twitter en dat jij een percentage van de omzet betaald krijgt.

Er zijn een heleboel leuke en creatieve manieren om een wedstrijd aantrekkelijk te maken voor je volgers. Voorbeelden zijn: vraag of zij zelf jurylid willen zijn (laat hen persoonlijk betrokken voelen), laat ze crowdsourcen voor ideeën (zie manier #1!) of vraag ze een tweet te ‘retweeten’.

twitter5

Voorbeeld van een Twitterwedstrijd.

Manier #7 Gebruik YouTube

Ben jij een beetje handig in het maken van video’s? Dan kan je overwegen om Twitter gerelateerde tutorials (stap-voor-stap uitleg) te maken waar mensen behoefte aan hebben op Twitter. Middels het programma AdSense kan je geld ontvangen voor jouw YouTube-inhoud, waardoor je flink wat geld kunt ontvangen met enkel jouw kennis van Twitter.

Nog een (indirecte) manier om geld te verdienen met Twitter via YouTube: als jij interessante filmpjes maken en jezelf hierdoor vestigt als entertainer of vlogger, kan je Twitter gebruiken om jouw filmpjes verder te verspreiden. Door AdSense te gebruiken kan je geld verdienen aan deze filmpjes, waardoor je indirect geld verdient aan Twitter.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Geld Verdienen met Twitter? Hier Lees Je Precies Hoe!"

 1. patrick

  says:

  kan mijn niemaan helppen

  • john

   says:

   halo patrick

   kan je mij helpen om geld te verdienen op internet

   hat een account op witter van bijna 1500 mensen opgebouwd

   en ben al heel lang op zoek
   ben 51 jaar en hat weinig geld om van rond te komen

   zit in de schuld sanering voor de 3 jaar

   maar wil toch wel graag iets ondernemen

   zou jij mij willen helpen om uit mijn schulp te kunnen komen

   zo dat ik nog wat jaartjes plezier kan maken

   hoor graag van jou met spoed

   groetjes van mij
   met vriendelijke dank john
   te Zaandam

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *