Geld Verdienen met een weblog: 3 Manieren

Je ontkomt er bijna niet meer aan op het internet: weblogs (vaak afgekort tot blogs) over allerlei onderwerpen. Iedereen lijkt wel een blog te hebben tegenwoordig. Van bedrijven tot particulieren, tot mensen die het gewoon leuk vinden om een blog bij te houden. Is daartussen nog wel plaats voor jouw blog?

Jazeker! Met bloggen kun je namelijk goed geld verdienen. Of je nu een persoonlijke blog hebt, of voor je bedrijf, je kunt er een leuk zakcentje mee bijverdienen. Maar hoe doe je dat precies? Waar moet je over bloggen, en hoe verdien je er geld mee? Dat lees je in dit artikel. Ik leg je drie manieren uit om met een blog geld te verdienen!

Wat is een weblog?

Een (we)blog is een soort digitale column. Om de zo veel tijd verschijnt er een nieuw artikel op een blog. Een blog kan verschillende insteken hebben. Sommige mensen bloggen over dingen die ze hebben meegemaakt, zaken in het nieuws of over iets waar ze die tijd over nagedacht hebben. Deze blogs zijn vaak alleen bedoeld ter vermaak.

blog1

Daarnaast zijn er zakelijke blogs, zoals deze van GeldGorilla. Op dit soort weblogs komen berichten te staan die te maken hebben met de business van een bepaald bedrijf. Ze zijn zowel gericht op vermaak als op het verschaffen van zakelijke informatie. Een zakelijk blogbericht kan bijvoorbeeld gaan over de keuze tussen twee producten, of het geven van koopadvies.

Je zult wel doorhebben dat een zakelijke blog ook een beetje gericht is op het promoten van de eigen producten of diensten. Je kunt in zo’n blog zowel informatie verschaffen aan je lezers, als reclame maken voor jezelf. Daarnaast is een zakelijke weblog goed voor de positie van je website in Google; vandaar dat steeds meer bedrijven zijn gaan bloggen.

Het leuke is dat je niet alleen met een zakelijke blog geld kunt verdienen, maar ook met andere soorten blogs! Straks ga ik je uitleggen op welke je manieren je met een weblog geld kunt verdienen. Eerst is het belangrijk dat je weet waarover je gaat bloggen en hoe je een goede blog moet schrijven. Je blog moet namelijk wel van kwaliteit zijn, wil je er geld mee verdienen!

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat voor blog moet ik schrijven?

Allereerst moet je de keuze maken tussen een zakelijke of persoonlijke blog. Dit kan heel simpel zijn: als je geen eigen bedrijf hebt, kun je moeilijk een zakelijke blog schrijven. Maar wat nou als je wél een bedrijf hebt? Wil je dan zakelijk, of juist persoonlijk gaan schrijven? Natuurlijk zijn allebei de opties mogelijk; je moet voor jezelf kijken wat je het liefst zou willen.

Drawing Blog concept on blackboard

Een zakelijke blog heeft vaak meer kans op succes om geld te verdienen. Ten eerste promoot je direct je eigen producten of diensten. Als je dan iets verkoopt doordat iemand je blog heeft gelezen, genereer je meestal meer omzet dan dat je zou doen met een van de manieren die ik straks ga bespreken.

Een nadeel van zakelijke blogs, is dat je beperkt bent in waar je over kunt schrijven. Je wilt je berichten namelijk wel over onderwerpen schrijven die met je bedrijf te maken hebben. Het kan op de lange termijn lastig zijn om telkens weer nieuwe, interessante weblogs te schrijven over dezelfde onderwerpen.

Dat nadeel heeft een persoonlijk weblog niet. Je kunt daar over alles schrijven wat je maar wilt. Iets interessants gezien op het nieuws? Wat bijzonders meegemaakt de afgelopen week? Schrijf er een weblog over! Dit soort persoonlijke verhalen zijn voor je lezers vaak ook een stuk leuker om te lezen.

blog2

Je raadde het misschien al; een persoonlijke blog levert over het algemeen wel minder op dan een zakelijke blog. Daarnaast kan het lastig zijn om een grote groep lezers te krijgen en op te vallen op het internet. Er zijn inmiddels zo veel blogs, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig leg ik je uit hoe je jouw blog populair maakt!

Zo schrijf je een goede weblog

Voor iedere weblog geldt: inhoud staat voorop. Of je nu met een zakelijk weblog geld wilt verdienen, of met een van de manieren verderop, de inhoud is het belangrijkst. Als je inhoud niet goed is, wil niemand je blog meer lezen. En zonder lezers verdien je uiteraard geen geld! Bedenk dus goed wat je gaat schrijven en wat het doel van elk bericht is.

Je blog moet informatief zijn voor je lezers en daarnaast leuk om te lezen. Bedenk wat je doelgroep is: wil je dat allerlei willekeurige mensen je blog lezen, of kies je een gerichtere groep? Dat eerste kan prima bij een persoonlijke blog, terwijl de tweede optie meer geschikt is voor een zakelijke blog. Daar wil je namelijk dezelfde mensen aanspreken als de mensen die klant bij jou zijn.

blog4

Vervolgens wil je regelmatig bloggen. Als je elke week op dezelfde dag en ongeveer hetzelfde tijdstip een bericht plaatst, weten je lezers waar ze aan toe zijn. Ze blijven dan sneller jouw blog lezen, omdat ze weten wanneer er weer nieuw leesvoer beschikbaar is. Het helpt om een schema te maken voor een aantal weken, met ook alvast de onderwerpen voor die weken.

Een blogbericht heeft meestal tussen de 500 en 1500 woorden. In een blog met veel woorden kun je uiteraard veel informatie kwijt, maar je moet je best doen om je lezers aandacht erbij te houden. Dat doe je door gebruik van alinea’s met tussenkopjes en vetgedrukte worden. Let ook heel goed op je spelling: een blog vol taal- en spelfouten wordt niet snel gelezen.

Maak ten slotte contact met je lezers. Nodig ze uit om reacties te plaatsen op je blog, lok discussies uit, vraag ze om input. Zo krijg je een hechtere lezersbasis die meer betrokken zijn bij wat jij schrijft. Daarnaast is het ook heel leuk om te horen wat andere mensen van jouw blog denken. Spreek je lezers aan!

Geld verdienen manier 1: affiliate links

Affiliate links zijn links naar producten van een ander bedrijf. Door het plaatsen van deze links in jouw blog, maak je dus eigenlijk sluikreclame voor een ander bedrijf. Wanneer mensen via jouw link op de pagina van dat bedrijf komen, verdien jij telkens een klein beetje geld. Dit is dus weinig moeite voor een redelijk inkomen!

Er zijn verschillende affiliateprogramma’s waar jij geld mee kunt verdienen. Let wel op dat je goed leest hoe het werkt! Bij sommige programma’s krijg je al geld als mensen op je link klikken, terwijl andere pas geld uitkeren als er via jouw link een product gekocht wordt. Voor het eerste krijg je uiteraard minder geld, maar dit is ook minder onzeker dan de tweede methode.

Affiliate Marketing conceptual image with various element and blue background.

Maak je affiliate links ook niet te overduidelijk. Mensen zien dan gelijk dat je je blog alleen maar schrijft om er geld mee te verdienen, en dat is juist niet de bedoeling. Vertel bijvoorbeeld over je eigen ervaringen met een product. Dit spoort mensen meer aan om het product te bekijken dan een reclamepagina.

Bovendien vindt Google het niet leuk als je jouw blog volpropt met affiliate links. Hierdoor komt je blog minder hoog in de zoekmachines te staan, wat ten koste kan gaan van je aantal lezers. Affiliate links zijn vooral bedoeld voor persoonlijke blogs; je gaat natuurlijk geen reclame maken voor een concurrerend bedrijf in je zakelijke blog!

Geld verdienen manier 2: Google Adsense

Adsense is een programma van Google. Het werkt een klein beetje als affiliate links. Je zet namelijk nog steeds reclame op je weblog, maar deze keer in de vorm van banners. Je verdient op dezelfde manier geld: wanneer er op de advertentie in jouw blog geklikt wordt, genereer je een kleine omzet.

blog6

Het voordeel van Google Adsense is dat je heel veel zelf kunt regelen. Je kunt zien hoeveel omzet je gedraaid hebt, welke advertenties het beste werken, met welke blog je het meest verdiend hebt, en ga zo maar door. Daarnaast kun je zelf kiezen welke advertenties je wel en niet op je blog wilt laten zien. Zo heb je geen lelijke reclame op je weblog.

Google Adsense helpt jou ook! Het programma geeft je advies over welke advertenties je het best kunt gebruiken, en waar je die dan in je bericht moet plaatsen. Sommige advertenties werken het best bovenaan de pagina, terwijl andere juist middenin de blog passen. Eenvoudig geld verdienen dus!

Geld verdienen manier 3: Gastblog schrijven

Een gastblog is een blog voor een ander bedrijf. Dit bericht kan op jouw eigen weblog komen te staan, of op die van het andere bedrijf. Je wordt hierbij gesponsord door het bedrijf om een blogbericht over hen of één van hun producten te schrijven. Dit staat ook altijd boven- of onderaan het blogbericht: “gesponsord bericht”.

blog7

Deze methode is vooral geschikt als je al aardig wat lezers hebt. Hoe meer jouw blog namelijk gelezen wordt, hoe meer mensen het gesponsorde bericht zien. Welk bedrijf wil ook iemand sponsoren om een bericht te schrijven, wanneer diegene slechts 10 lezers heeft? Bouw dus eerst een handjevol volgers op, voordat je dit gaat proberen.

Blijf in je gastblog wel eerlijk. Het is nog steeds jouw blog, met jouw mening en jouw gedachten. Zeg daarom wat je denkt, maar houd het wel positief. Je gastblog moet aantrekkelijk zijn en interesse opwekken bij mensen voor het andere bedrijf. Houd de balans tussen persoonlijk en reclame dus in evenwicht!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen met een weblog: 3 Manieren"

 1. Copy Trader

  says:

  Hallo,

  Bloggen is inderdaad een leuke manier om online geld te verdienen, zeker in combinatie met affiliate-marketing. Belangrijk is wel dat je daarbij eerlijk en objectief blijft. Zelf vind ik het lastige om zelf content te kunnen blijven genereren. Heb je nog suggesties hoe ik mijn blog; www.copytrader.nl
  kan verbeteren? Het gaat over copy traden en hoe online geld te verdienen is door middel hiervan

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *