5 Voor- en 3 Nadelen van Netflix Aandelen Kopen + Koers

Iemand zonder een abonnement op Netflix kom je niet snel meer tegen. Je kunt er bijna al je favoriete films en series op je telefoon, computer en televisie bekijken. Zo’n abonnement op Netflix is daarnaast ook nog eens heel betaalbaar. Maar hoe fijn zou het zijn als je dit geld misschien terug kunt verdienen via Netflix zelf!

Er is een mogelijkheid om Netflix aandelen te kopen. Op deze manier kun je terwijl je lekker naar je serie of film aan het kijken bent ‘Netflixend rijk worden’. In dit artikel zullen we je de voor- en nadelen geven van het kopen van Netflix aandelen!

Wat is Netflix precies?

Netflix: dé plek waar je al je films en series kijkt. Bijna iedereen kent de streamingsdienst wel. Toch zullen we hieronder nog even kort uitleggen wat Netflix nou precies is! Streamingsdiensten zoals Netflix worden steeds vaker de vervanger van de televisieprogramma’s. Via Netflix kun je namelijk zelf kiezen wat je bekijkt en wanneer.

Netflix is officieel een Amerikaans bedrijf, maar biedt over de gehele wereld abonnementen aan (per maand) die mensen de kans geven om series, documentaires en films te bekijken. Wat Netflix interessant maakt, is dat er geen reclameblokken zijn tussendoor de films en series en je altijd terug en vooruit kunt spoelen.

Het bedrijf werd in 1997 opgericht en het hoofdkantoor kan men vinden in Californië. In 2016 had het bedrijf wel 93 miljoen klanten. In 2017 was de omzet 11.7 miljard en de winst 559 miljoen! Er kan dus wel gesteld worden dat het bedrijf goed loopt.

Al sinds 2012 is het bedrijf buiten Amerika ook beschikbaar en sinds 2013 hier in Nederland. Naast dat Netflix films en series van andere maatschappijen heeft, heeft het ook eigen series geproduceerd. De eerste serie die Netflix heeft uitgebracht is House of Cards. Nadat dit een enorm succes werd, zijn zij steeds meer series gaan ontwikkelen onder de naam ‘Netflix Originals.’ Een aantal voorbeelden van zulke series zijn:

 • Orange is the New Black
 • Narcos
 • Stranger Things
 • You
 • 13 Reasons Why

Buiten de vele series die zij uitbrachten, worden er nu ook steeds meer Netflix Orginal films uitgebracht. Denk hierbij aan: Bird Box, Mowgli en Outlaw King en nog vele andere Netflix Orginals. De series en films zijn niet alleen Amerikaans. Zo zijn er ook Franse en, bijvoorbeeld, Spaanse series.

Netflix is dus een groot bedrijf dat momenteel veel winst heeft en waar jij misschien ook wel iets mee kunt verdienen. Dit kun je doen door aandelen te kopen van dit winstgevende bedrijf!

Het aandeel van Netflix heet NFLX en onder deze naam kun je ook de koers bekijken van dit aandeel.

Aandelen van Netflix kopen

Nu ben je natuurlijk enthousiast geworden over de aandelen van Netflix die je wil gaan kopen. Voordat je dit doet, is het echter handig om te weten wat aandelen precies zijn. Hieronder zullen we kort en krachtig uitleggen wat aandelen precies zijn.

Aandelen zijn eigenlijk simpelweg een bewijs dat je deelneemt in het eigen vermogen van een bepaalde onderneming. Jij koopt dus een aandeel van een bedrijf en daardoor ben je voor een stukje de baas van de onderneming.

Wanneer aan het eind van een periode de ontwikkelingen en resultaten goed zijn geweest, dan kan een bedrijf ervoor kiezen om een winstuitkering te geven aan de aandeelhouders.

Hoeveel je aandeel waard is ligt aan verschillende factoren die invloed hebben op het aandeel wat je hebt gekocht. Zo bepalen vraag en aanbod, de ontwikkelingen van het bedrijf en de economische ontwikkeling onder andere de waarde van het aandeel.

Door de koers van een bedrijf in de gaten te houden, weet je wanneer het de beste tijd is om je aandeel weer te verkopen. Door de koers kun je zien hoe een bedrijf het doet. De koers is de prijs waarvoor een aandeel van eigenaar verwisselt. De prijs of de koers van een aandeel komt vaak tot stand door vraag en aanbod. Het is dus handig om dit regelmatig even te bekijken wanneer je een aandeel hebt gekocht.

Wat krijg je bij het kopen van aandelen?

Als aandeelhouder heb je ook een stem op de aandeelhoudersvergadering. Je kunt hier laten weten wat je goed vindt gaan en minder goed vindt gaan binnen het bedrijf. Op deze manier heb je dus ook nog inspraak en kun je ervoor zorgen dat het bedrijf eventueel beter gaat draaien. Het is namelijk niet zo dat het bedrijf niets met de aanbevelingen hoeft te doen. Het bedrijf moet de aandeelhouders serieus nemen.

Vaak is voor veel beleggers winst de reden om een aandeel te kopen, via dividend of het weer verkopen van het aandeel. Met een spaarrekening krijg je namelijk bijna geen winst en daarom kan een aandeel dus veel meer opleveren.

Door aandelen te verkopen voor een hogere prijs dan je ze gekocht hebt, kun je ook winst maken.

Dividend van een bedrijf kan per maand, maar ook bijvoorbeeld per jaar worden uitgekeerd. Het kan echter ook dat een bedrijf ervoor kiest om de winst niet uit te keren en hier juist mee te investeren in het bedrijf. Dit is vaak bij jonge bedrijven en meestal zijn de aandeelhouders het hier dan ook mee eens, omdat zij weten dat dit later hoogstwaarschijnlijk een lekker bedrag zal opleveren. Netflix is geen jong bedrijf en zal dan ook zeer waarschijnlijk winst uitkeren aan de aandeelhouders.

5 Voordelen van Netflix aandelen kopen

Voordeel 1: Netflix is nog altijd populair

Netflix is een streamingdienst die inmiddels al een behoorlijke tijd bestaat, maar nog altijd nieuwe abonnees erbij krijgt. De streamingdienst blijft ook populair onder de mensen die al abonnees hebben. Het bedrijf blijft dus groeien en heeft nog altijd winst, met name omdat Netflix steeds weer nieuwe series en films aan de streamingsdienst toevoegt.

Zoals al eerder vermeld maakt Netflix ook steeds meer eigen series en films, ook wel ‘Netflix Originals’ genoemd en deze series en films kan men dan ook alleen op Netflix bekijken. Dit is een slimme zet van Netflix, want je móet dus een abonnement hebben om de razend populaire series te kunnen bekijken.

Vele ‘Netflix Originals’ hebben miljoenen kijkers en deze kijkers proberen regelmatig vrienden en familie te overtuigen om deze goede series en films ook te bekijken. Zelf heb je het vast ook wel eens gedaan. Orange Is The New Black vond je bijvoorbeeld zo’n goede serie dat je zelf Netflix nog een pleziertje hebt gedaan door al je vrienden ervan te overtuigen dat zij deze serie ook echt moeten gaan kijken

 Mond-tot-mondreclame is dus ook iets waar Netflix zelf niet eens iets voor hoeft te doen, maar waarvan zij wel groter worden.

Voorlopig hoef je dus niet bang te zijn dat Netflix aandelen niets meer waard zijn of dat je geen rendement zult ontvangen.

Voordeel 2: De koers van Netflix is gunstig

Toen Netflix er net was, vloog de koers erg omhoog. Nu is dat uiteraard wat minder, aangezien Netflix niet meer iets nieuws op de markt is. Toch blijft de koers sterke bewegingen maken en blijft het bedrijf winstgevend. Dit is dus een goede reden om een aandeel te kopen van Netflix.

Voordeel 3: Netflix is de grootste aanbieder

Tegenwoordig hebben we natuurlijk meerdere streamingsdiensten en de vraag is dan of je nog wel je geld moet stoppen in een bedrijf zoals Netflix. Misschien haalt een andere streamingsdienst Netflix namelijk wel in. Dit is een goede manier van denken en het is ook belangrijk dat je hier onderzoek naar doet.

Dit onderzoek hebben wij al een beetje voor je gedaan. Hoewel Netflix natuurlijk niet meer de enige streamingsdienst is (denk aan Videoland, Film1, NLziet, Amazon en HBO) is het nog steeds de allergrootste streamingsdienst die er vandaag de dag is. Hierdoor blijft het aandeel veel waard.

Voordeel 4: Partnerschappen van Netflix

Netflix zorgt ervoor dat zij zelf de beste series en films produceren. Maar zij zijn sinds 2016 ook een aantal belangrijke partnerschappen aangegaan die de streamingsdienst nog meer opties geeft. In 2016 sluit Netflix bijvoorbeeld een partnerschap met Marvel, Pixar, Lucas film en Disney.

Vandaar dat er enorm veel Marvel series en films gemaakt zijn in een samenwerking met Netflix en Marvel. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Iron Fist
 • Dare Devil
 • The Punisher
 • Luke Cage
 • Marvel Defenders
 • Jessica Jones

Ook zijn bijna alle Disney/Pixar films te vinden op Netflix, wat voor veel mensen natuurlijk nostalgie omhoog brengt.

In 2017 gaat Netflix ook een partnerschap met Altice en SFR aan. Dit doet Netflix zodat zij in landen zoals Frankrijk, Israël, de Dominicaanse Republiek en Portugal via de SFR-box hun dienst aan kunnen bieden. Netflix breidt zich dus nog altijd uit.

Momenteel is Netflix ook bezig met een samenwerking met Google. Samen willen ze een virtual reality bril ontwikkelen, waarmee er ook naar Netflix films en series gekeken kan worden. Ook dit zal weer iets compleet nieuws zijn en zal waarschijnlijk een stuk meer klanten verwerven.

Wil je dus een aandeel kopen van een bedrijf dat erg innovatief en vindingrijk is, dan is Netflix zeker een hele goede optie voor jou!

Voordeel 5: Bereikbaar voor breed publiek

Tot slot biedt Netflix zijn diensten aan voor een redelijk lage prijs, waardoor het voor een breed publiek toegankelijk is. Voor minder dan 10 euro kun je heel de maand genieten van allerlei series en films en dit zorgt ervoor dat er nog altijd nieuwe klanten bijkomen!

3 nadelen van Netflix aandelen kopen

Nadeel 1: Concurrentie

Het eerste nadeel van Netflix is dat er steeds meer concurrenten van over de gehele wereld, maar met name in Europa op de markt verschijnen. In Amerika moest het zich al op een moeilijke manier positioneren, maar in Europa is dit nog wat moeilijker.

De vele concurrenten en kritiek op het feit dat het aanbod van Netflix niet altijd even groot is, kunnen ervoor zorgen dat Netflix wellicht niet altijd de monopolie blijft houden.

Nadeel 2: Kosten inhoud

Ook de kosten van de inhoud die Netflix aanbiedt zijn tamelijk hoog. Deze inhoud is echter ook hetgeen wat het bedrijf aanbiedt. Om nieuwe originele titels binnen te halen moet Netflix een behoorlijk bedrag betalen en deze bedragen worden alsmaar hoger.

Op lange termijn kan dit wellicht zelfs te duur worden voor Netflix, wat de kwaliteit van het aanbod vermindert.

Nadeel 3: Rechten

Netflix heeft geen rechten op de originele inhoud die het aanbiedt. Het meeste wat zij aanbieden, wordt niet rechtstreeks aangeboden. Daarom heeft Netflix vaak maar een jaar de rechten van de inhoud van deze originele inhoud. Om deze reden verdwijnen soms ook wel eens series die je nog helemaal niet af hebt gekeken of die er nog helemaal niet zo lang opstaan.

Het kan dan zomaar zijn dat deze inhoud hierna aan de concurrenten wordt aangeboden en mensen overstappen. De kans hiervan is echter niet erg groot en Netflix series en films zullen altijd alleen te vinden blijven op Netflix zelf.

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *