CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Voor- en 2 Nadelen van Nintendo Aandelen Kopen + Koers

Als er één onderwerp is dat voor veel mensen lastig te begrijpen is, dan is het wel beleggen in aandelen. De kans is groot dat je er op een bepaald moment wel over hebt nagedacht, maar de kans dat je vervolgens ook echt aandelen hebt gekocht is weer een stuk kleiner. Dit is eigenlijk zonde, want ook als je geen financieel expert bent kun je best wat extra verdienen door te beleggen.

Daarom wil ik in dit artikel graag wat van de verwarring rond beleggen wegnemen, door in te zoomen op één bepaald aandeel: Nintendo. Dit is een bedrijf dat iedereen wel kent, maar wat doet het nou precies, wat is de koers van Nintendo-aandelen door de tijd geweest, en is het een goed idee om in aandelen van Nintendo te gaan handelen?

Wat voor bedrijf is Nintendo precies?

Beleggen is voor de meeste mensen niet iets wat je even van de ene op de andere dag doet. Voordat je je geld gaat investeren in een bedrijf, is het natuurlijk belangrijk om te weten met wat voor soort bedrijf je precies te maken hebt.

Het is ook zeker mijn advies om je hier even in te verdiepen. Of de koers van een bedrijf omhoog of omlaaggaat, en of je er dus geld mee kan verdienen, hangt namelijk sterk af van het functioneren en presteren van het bedrijf.

Beleggen zonder enige kennis is eigenlijk gewoon gokken.

Nintendo is een Japans bedrijf, dat in 1889 werd opgericht in Kyoto, Japan. Het bedrijf begon als een fabrikant van zogeheten hanafuda-kaarten, die bedoeld zijn voor het gelijknamige Japanse kaartspel, en ging later ook speelgoed produceren. In de jaren ’70 gooiden ze echter het roer compleet om, en sindsdien zijn ze ontwikkelaar en uitgever van videospellen en spelsystemen.

Nintendo is een multinationaal bedrijf dat in een heleboel verschillende landen actief is, maar dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Er zullen maar weinig Nederlanders zijn die nog nooit een Nintendo DS of een Wii hebben gezien. Ook veel van hun bekende videospelseries, zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Pokémon zul je wel kennen.

Je weet nu dus wat de dagelijkse werkzaamheden van Nintendo ongeveer zijn, en wat je je qua grootte van dit bedrijf moet voorstellen. Daarmee ben je er natuurlijk nog niet: voor je weet of het slim is in Nintendo te investeren heb je nog wat meer informatie nodig. Die informatie zal ik je geven in de rest van dit artikel.

Wat is de koers (geweest) van Nintendo aandelen?

Een advies dat ik iedereen zou willen meegeven die overweegt om in een bedrijf te beleggen: kijk altijd even naar de koers van dit aandeel door de jaren heen. Dit geeft natuurlijk geen garanties, maar het geeft wel een goed beeld van de prestaties van het aandeel door de tijd heen, en het vermogen van het aandeel om weer op te klimmen na een tegenslag.

In de onderstaande grafiek zie je de koers van Nintendo sinds 2006 (in Japanse Yen, en 1 euro is ongeveer 130 Japanse Yen). Zoals je kan zien is er enige tijd een enorme piek geweest, tussen 2006 en 2008. Dit had te maken met het succes van de Wii en de Nintendo DS, twee erg succesvolle systemen.

Het dal daarna valt te verklaren door de opvolger van de Wii, de Wii U. Er is een goede kans dat je niet vaak van dit systeem gehoord hebt, want het verkocht niet erg goed.

Zoals je in de grafiek kan zien, is de koers inmiddels weer gestaag aan het klimmen. Dit heeft te maken met Nintendo’s nieuwste systeem: de Nintendo Switch. Dit systeem verkoopt erg goed, en ook de games voor dit systeem gaan als warme broodjes over de toonbank.

Bovendien is Nintendo ook de markt voor smartphone-games aan het veroveren. Er wordt dan ook verwacht dat de koers nog verder zal gaan opklimmen.

Heel voorspelbaar is deze grafiek dus niet, maar als je kijkt naar de omstandigheden die de vorige keer de hevige piek veroorzaakten, lijken ze erg op de omstandigheden van vandaag de dag. Het lijkt dus een ideaal moment om in te stappen in Nintendo aandelen.

Een koers zegt je echter ook weer niet alles over een aandeel. Daarom zal ik nog enkele voor- en nadelen van dit Nintendo aandelen behandelen in de rest van dit artikelen.

Wat zijn de voordelen van handelen in Nintendo aandelen?

Uiteindelijk wil je natuurlijk maar één ding uit dit artikel halen: het antwoord op de vraag “is het een goed idee om in Nintendo te beleggen?”. Voordat je dat écht voor jezelf kan bepalen, moet je echter weten wat de voor- en de nadelen van dit aandeel zijn, en zelf een oordeel vormen. De volgende voordelen zal ik daarom eerst even kort behandelen:

  • Nintendo heeft zeer veel kapitaal
  • Nintendo bezit een aantal zeer winstgevende merken
  • De markt voor videogames groeit gestaag

Voordeel 1: Nintendo heeft zeer veel kapitaal

Zoals eerder gezegd, zijn vooral de prestaties van een bedrijf belangrijk bij beleggen, maar ook kapitaal kan erg belangrijk zijn. Nintendo bestaat al erg lang, en het bedrijf heeft tot een aantal jaar terug ieder jaar winstgemaakt. Dit zorgt ervoor dat Nintendo erg veel geldreserves heeft, en dit maakt Nintendo tot een iets veiligere investering.

Maar waarom is dat dan precies? Het gaat toch vooral om prestaties, dus om omzet en winst? Dit is wel zo, maar een bedrijf met meer kapitaal kan veel beter omgaan met tegenslagen. Als een klein bedrijfje met bijna geen kapitaal een onsuccesvol product uitbrengt, dan kan dat al een faillissement betekenen

Nintendo heeft echter meer dan genoeg geld om ervoor te zorgen dat hun volgende systeem wél een succes wordt, en de koers dus weer stijgt.

Bovendien betekent meer kapitaal ook dat er meer geld kan worden besteed aan zaken als reclame en productontwikkeling, waardoor het makkelijker is om een groot marktaandeel te behouden, en dus meer winst te maken. Hoe meer geld je kan investeren in dergelijke zaken, hoe meer producten je uiteindelijk zal verkopen.

“Er wordt wel eens gezegd dat je geld nodig hebt om geld te verdienen, en in dit geval helpt dat zeker mee.

Er zijn dus verschillende manieren waarop het kapitaal van Nintendo ervoor zorgt dat haar aandelen een vrij veilige investering zijn. Zij kunnen dit kapitaal niet alleen aanwenden om hun omzet te vergroten, maar ze kunnen ook nog eens beter met tegenslagen omgaan, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een plotseling faillissement.

Voordeel 2: Nintendo bezit een aantal zeer winstgevende merken

Als je wil weten of een bedrijf een goede investering is, is het vooral van belang of je denkt dat dit bedrijf in de toekomst winst zal kunnen maken. Een goede manier om dit te doen, is door te kijken naar of dit bedrijf misschien enkele zeer sterke merken heeft, die mensen altijd wel zullen willen kopen. Bij Nintendo is dit zeker het geval.

Nintendo is namelijk de exclusieve uitgever van enkele zeer bekende en populaire reeksen van videogames. Waarschijnlijk ken je ze wel: Mario, The Legend of Zelda, Pokémon en Donkey Kong zijn er slechts enkele van. Niet alleen jij kent deze games, maar ook zo ongeveer iedereen die interesse heeft in games, en dat werkt in jouw voordeel als je in Nintendo aandelen belegt.

Hoe weinig je ook met games hebt, iedereen weet wel hoe Mario eruit ziet.

Deze games verkopen namelijk eigenlijk altijd ontzettend goed, veel beter dan andere vergelijkbare spellen van andere uitgevers. Dit garandeert dus min of meer dat Nintendo altijd wel winst zal blijven maken. Het enige wat ze hoeven te doen is elk jaar tenminste één van deze games uitbrengen, en dan weten ze het hoofd wel boven water te houden.

Zelfs als Nintendo’s eigen systemen niet meer zouden verkopen, dan zouden ze erg succesvol kunnen blijven, door gewoon games met hun personages te gaan ontwikkelen voor PC’s en andere spelcomputers. In andere woorden: zelfs als Nintendo’s volgende spelcomputer zo slecht verkoopt dat ze het maar helemaal opgeven, dan nog kunnen hun aandelen op den duur weer omhoogschieten.

Dit is dus nog een element dat maakt dat Nintendo een erg veilige investering is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de inkomsten die het bedrijf heeft aan zaken als speelgoed en “collector’s items” van deze merken. Als je in een gaming bedrijf wilt investeren, is dit écht wat Nintendo onderscheidt van de rest.

Voordeel 3: De markt voor videogames groeit gestaag

Er was een tijd dat games eigenlijk alleen voor kinderen en nerds waren (en dan ook nog eens vooral voor jongens/mannen). Een volwassene die als hobby af en toe een game speelde, hield dit liever geheim, anders zou hij ongetwijfeld worden uitgelachen door zijn vrienden en collega’s. Dit zorgde ervoor dat de markt voor videospellen nog vrij klein was.

Dit is tegenwoordig wel anders. Waar het eerst echt een niche was, zijn videogames inmiddels uitgegroeid tot een erg grote markt. Steeds meer meisjes, vrouwen en volwassen mannen hebben ook gaming ontdekt.

Blijkbaar is het ze bevallen, want ieder jaar worden er meer games verkocht van het jaar daarvoor.

Dit zorgt er natuurlijk voor dat een groot gamingbedrijf als Nintendo veel meer winst kan maken. Ieder jaar zijn er meer potentiële afnemers van hun producten, en dat zal de komende jaren ieder jaar alleen maar meer het geval zijn.

Nu Nintendo ook nog eens recentelijk een erg succesvol systeem op de markt heeft gebracht (de Nintendo Switch) zullen ze waarschijnlijk een groot deel van deze groeiende markt kunnen gaan innemen.

Daar komt nog bij dat Nintendo zelf aan deze trend heeft bijgedragen. Met de Wii en de Nintendo DS hebben ze heel veel mensen weten aan te spreken die nog nooit een game hadden aangeraakt. Als deze mensen vervolgens op zoek gaan naar een nieuw spelsysteem, zal Nintendo voor hen de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Wat zijn de nadelen/risico’s van handelen in Nintendo-aandelen?

Tot nu toe ben ik erg positief geweest over de aandelen van Nintendo, maar uiteraard heeft elk aandeel ook zo zijn nadelen. Daarom zal ik ook nog enkele van de nadelen van investeren in Nintendo aandelen belichten, zodat jij zelf kan bepalen of je vindt dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Ik zal me op de volgende nadelen gaan richten:

  • De markt voor games is vrij onvoorspelbaar
  • Winst is nooit gegarandeerd

Nadeel 1: De markt voor games is vrij onvoorspelbaar

Ik heb in dit artikel een aantal keren benoemd dat er veel factoren zijn die Nintendo een vrij veilige investering maken. Dit is ook zeker wel waar, maar er is ook één belangrijke factor die dit effect enigszins vermindert. De markt voor videogames en spelcomputers is enigszins onvoorspelbaar, waardoor het risico bij beleggen weer iets groter is.

De markt voor videogames is een markt waarin enkele grote spelers aanwezig zijn die spelcomputers verkopen. Dit zijn dure producten, dus met elke “generatie” van spelcomputers zullen de meeste klanten maar één spelcomputer kopen, en daar voor een aantal jaren al hun games op spelen.

Als mensen dan niet de spelcomputer kopen van het bedrijf waarin jij hebt geïnvesteerd, kan dit zorgen voor een jarenlange lage aandelenkoers.

Gamen is een dure hobby: stel je eens voor dat je voor elk tv-kanaal een andere televisie moest kopen.

Gelukkig is dit bij Nintendo op dit moment zeker niet het geval. Van hun nieuwste systeem zijn al een heleboel exemplaren verkocht, dus de komende jaren zitten ze wel goed wat winst betreft. Dit risico bestaat dus vooral op de lange termijn, en zoals eerder genoemd is Nintendo op de lange termijn erg goed in staat de koers weer omhoog te trekken. Dit risico is dus relatief klein.

Nadeel 2: Winst is nooit gegarandeerd

Misschien rol je nu met je ogen, omdat dit zo ontzettend vanzelfsprekend is. Dat is het ook wel, maar omdat het erg belangrijk is dat je je dit realiseert, wil ik het toch nog even benadrukken: winst maken met aandelen nooit gegarandeerd. Er zijn aandelen, zoals die van Nintendo, die veiliger zijn dan veel andere aandelen, maar 100% zekerheid zul je nooit hebben.

Besef je dus voordat je begint dat je een risico neemt:

“Een veilige gok blijft een gok.”

Een goede manier om dit risico te beperken, is via diversificatie. Hierbij zorg je ervoor dat je niet al je geld in één aandeel stopt, maar dat je je beleggingen spreidt over verschillende aandelen in verschillende (soorten) bedrijven. Hierdoor ben je niet meteen al je geld kwijt zodra er iets misgaat, en heb je een beetje een vangnet.

Wat is de beste manier om te beleggen in Nintendo? Mijn advies

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn aandelen in Nintendo een vrij goede en veilige investering. Maar hoe begin je nou uiteindelijk met handelen in deze aandelen? De makkelijkste manier om te beleggen in aandelen is via een online beleggingsplatform. Hiervoor is geen enkele voorkennis vereist. Je kunt op ieder moment bij je aandelen, zodat je deze snel kan kopen of verkopen als dat nodig is.

Maar welk online platform moet je daarvoor dan gebruiken? Als je je spaargeld aan een online platform gaat toevertrouwen, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je met een veilig en betrouwbaar platform te maken hebt. Het zou namelijk wel heel zuur zijn als je dikke winst maakt op je aandelen, en dat vervolgens iemand er met je winst vandoor is.

Het programma dat wij hiervoor aanbevelen is een programma genaamd Plus500. Dit is een zeer betrouwbaar programma, dat daarnaast ook erg goed beveiligd is, waardoor je bijna zeker weet dat er niemand is die bij jouw geld kan. Ook tegen hackers en cyberaanvallen is het platform goed beveiligd, dus je geld is bij Plus500 echt in veilige handen.

Op het internet hebben gebruikers van Plus500 erg positieve reacties op het platform, en geven ze aan dat ze hun winsten altijd erg snel uitbetaald krijgen. Plus500 is bovendien ingeschreven bij een toezichthoudende autoriteit in Engeland, de zogeheten Financial Conduct Authority in Londen (#509909). Dit biedt wat extra garantie dat Plus500 zich netjes aan de regels houdt.

Je kan dus zeggen dat Plus500 een erg betrouwbaar en veilig platform is. Daarbovenop is het ook nog eens erg makkelijk te gebruiken, en kun je al je aankopen gewoon makkelijk via iDeal doen. Ik kan dit platform dus van harte aanbevelen voor het kopen en verkopen van Nintendo-aandelen, of welke aandelen en effecten je verder maar wil kopen.

Let op: Plus500 werkt met CFD’s. Denk eraan dat dit hefboomproducten zijn; uw vermogen loopt risico.

Klik hier om te investeren in Nintendo aandelen via Plus500 CFD’s.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *