De Voor- en Nadelen van Samen een Onderneming Starten of Runnen

De ene ondernemer vloekt als het gaat over samenwerkingen en de andere prijst het de hemel in.

Er zijn veel voordelen en nadelen omtrent het samen beginnen van een bedrijf of onderneming, zo ook op het internet.

In dit artikel zal ik alle voordelen en nadelen benoemen van het samen beginnen van een business.

De voordelen van samen ondernemen

Aangezien ik zelf al mijn internet ondernemingen met dezelfde zakenpartner ben gestart is het makkelijk voor mij om alle voordelen op te noemen.

Dit betekent niet dat er geen nadelen aan vast zitten en dat ik het voor iedereen aanraad, maar hier komt ik zo op terug.

Ik heb in dit artikel vooral gezamenlijk ondernemen op de lange termijn in mijn hoofd met een winstverdeling van 50/50.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

1+1=3

Eén plus één is drie zeggen ik en mijn zakenpartner wel vaker. Dat één plus één drie is is voor mij één van de grootste redenen waarom ik samenwerk.

Veel van ondernemen is een percentage spel, pas een nieuwe methode hier toe en vang 5% extra omzet per jaar, verander een zinnetje hier en pak 1% extra per jaar.

Vanaf het begin tot het einde probeer je zoveel mogelijk uit om je omzet te verhogen.

Als je goed werk verricht dan komt er een moment waar jij je winst met 150% verhoogd hebt (je winst van 10.000 per maand naar 25.000 per maand). Als je zakenpartner dit dan ook doet dan gaat je winst van €25.000 per maand naar €62.500 per maand waardoor je per persoon €31.250 kan innen iedere maand in de plaats van €25.000.

Volg je het nog een beetje :)?

Als je iets niet begrijpt,vragen of op of aanmerkingen hebt kun je hieronder een reactie achter laten.

Twee keer de belastingvoordelen

Je hebt veel belastingvoordelen dubbel. Veel mensen zeggen dat ze hun winst niet door tweeën willen delen maar door dit kleine feitje is daar sowieso al geen sprake van (en al helemaal niet als er sprake is van weinig omzet).

Verplichting tegenover de ander als motivator

Motivatie is één van de belangrijkste onderdelen van succesvol zijn.

Met minder motivatie zet je je minder in. Des te meer je je inzet des te succesvoller je zult zijn.

Persoonlijk voel ik mij schuldig tegenover mijn zakenpartner als ik een week lang niks doe.

Als je een eigen onderneming hebt is het makkelijk om lui te zijn, bewust of onbewust kan een het hebben van een zakenpartner er voor zorgen dat je jezelf minder vaak lui laat zijn.

Doen wat de andere niet kan en geld besparen

Als voor jouw onderneming bepaalde handelingen moet verrichten waar jij niet genoeg verstand van hebt dan kan je drie dingen doen.

 1. Iemand betalen om het voor je te doen.
 2. Samenwerken en een deel van de winst weggeven
 3. Leren het zelf te doen.

Er zitten aan alle drie voor en nadelen.

Persoonlijk kies ik per situatie wat het handigste is. Zelf raad ik het in de meeste gevallen af om winst te delen, winst delen kost in de meeste gevallen VEEL meer dan iemand direct betalen. Als je een internet onderneming wilt starten en (te) weinig geld verdient om iemand een website voor je te laten bouwen en geen zin hebt om het zelf te leren kan samenwerken met een programmeur een goede oplossing zijn.

Het kan ook zijn dat in bepaalde dingen die jij of je mogelijke zakenpartner kunnen de één beter is dan de ander, in dat geval kan je makkelijk de taken verdelen.

Er zijn nog andere voordelen te noemen zoals dat je mogelijke zakenpartner dingen kan doen die jij niet leuk vindt maar hij of zij wel, een ander voordeel is dat het gezellig kan zijn. Als je nog andere voordelen weet op te noemen kun je een reactie achterlaten om ze te delen. 

De nadelen van samen ondernemen

Ondanks dat ik al mijn internet marketing ondernemingen met dezelfde zakenpartner ben gestart en het in mijn geval zeer succesvol verloopt zitten er toch veel nadelen aan het samen beginnen en runnen van een onderneming.

Lees hieronder de nadelen.

Je zakenpartner werkt niet hard genoeg

Ik heb meerdere keren van kennissen gehoord dat ze niet tevreden zijn met hun zakenpartner, dit is omdat ze het gevoel hebben dat zij veel meer doen dan de ander en hun zakenpartner alleen maar meelift.

Het lastigste is dat je niet zomaar kunt zeggen tegen je zakenpartner dat je alleen verder gaat en hij maar lekker zijn percentage moet opgeven.

Daarom moet je goed nadenken voor je besluit een langdurige samenwerking aan te gaan. Als het kan kijk dan eerst hoe een kortdurende samenwerking gaat.

Geld delen

Als het goed gaat kan 1+1 meer dan 2 zijn maar als het slecht gaat kan 1 + 1 maar 1,5 zijn.

Het kan dus afhankelijk van hoe goed het gaat slecht of goed zijn om de inkomsten te delen. Dit kan moeilijk zijn om te voorspelen maar het is wel belangrijk om te proberen het te voorspellen.

Minder controle

Als je 50% van een onderneming bezit bepaal je maar 50%, als je zakenpartner stomme keuzes maakt dan heb je het maar te verduren.

Als ik een meningsverschil heb met mijn zakenpartner dan testen we twee varianten tegen elkaar om te kijken wie er gelijk heeft.

Soms heeft hij gelijk, soms heb ik gelijk, dit weten we en daarom testen we iedere meningsverschil. In ons geval is het uiteindelijk alleen maar een voordeel dus dat we vaak een andere gedachte hebben over wat werkt.

Dat het voor ons goed gaat hoeft niet te betekenen dat het voor jou ook goed gaat, bij sommige mensen groeien meningsverschillen namelijk snel uit tot heftige discussies en zelf ruzie’s.

Ruzie

Als je een langdurige samenwerking met iemand aangaat is het erg belangrijk dat je jouw zakenpartner mag en jullie niet ruzie maken.

Als je een een lange tijd met iemand samenwerkt en deze samenwerking  een groot gedeelte van je inkomen genereert wil je geen ruzie, je kan er namelijk behoorlijk aan vast zitten.

Als je een langdurige samenwerking aangaat waarbij alles 50/50 verdeeld wordt moet je er zeker van zijn dat je zakenpartner iemand is waar je een lange periode mee kan samenwerken zonder negatieve spanningen of ruzie.

Minder vrijheid

Een voordeel maar ook een nadeel is dat je minder vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt.

Omdat je een zakenpartner hebt kan het zijn dat je meer gemotiveerd bent, harder werkt en daarom succesvoller wordt maar aan de andere kant neemt het ook vrijheid af.

Het grootste voordeel van een eigen onderneming hebben is dat je kan werken wanneer je wilt en op vakantie kunt gaan wanneer je wilt.

De vraag is natuurlijk hoe makkelijk jij en je zakenpartner op dit vlak zijn maar hou er rekening mee dat je niet van de één op de andere dag kunt zeggen dat je effe een paar maanden weg gaat zonder te werken :).

Wat ik in jouw geval aanraad?

Ik kan niks aanraden voor jouw geval, in de meeste gevallen zou ik zeggen werk niet samen tenzij je 100% ervan overtuigd bent dat de mogelijke zakenpartner die je op het oog hebt echt een nuttige bijdrage kan leveren.

Het klinkt misschien erg negatief maar het blijft een feit dat de meeste mensen te lui zijn om een succesvolle onderneming op te zetten. Het is niet meer op één hand te tellen hoe vaak ik een kennis heb horen zeggen dat zijn of haar zakenpartner niks uitvoert. Aan de andere kant zijn er zat voorbeelden te noemen van samenwerkingen waar het wel goed is gegaan.

In mijn geval gaat het erg goed, als jij overweegt om een zakenpartner te zoeken voor je onderneming zorg er dan wel voor dat je deze goed kent voor je een langdurige samenwerking aangaat.

Korte samenwerkingen zijn natuurlijk een ander geval.

Uiteindelijk zijn er zoveel verschillende ondernemingen,situaties,personen,voordelen en nadelen te noemen dat je alleen zelf kunt zeggen wat voor jou het beste is.

Deel hieronder jouw ervaringen en mening over het gezamenlijk beginnen en runnen van een onderneming.

Technieken om simpel en slim zonder onderneming of website online geld te verdienen

Het internet is relatief gezien gloednieuw en geeft daarom hele goede mogelijkheden om op simpele manieren veel geld te verdienen.

Deze verschillende methodes leggen we allemaal uit in ons video programma Geld Gorilla Geheimen.

Je hebt geen technische kennis of website perse nodig om deze trucs te doen.

Het enige je hoeft te doen is onze simpele stap voor stap videos te volgen.

Lees er hier direct meer over:

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "De Voor- en Nadelen van Samen een Onderneming Starten of Runnen"

 1. john Poeran

  says:

  Beste,

  Ik heb uw artikel gelezen samen ondernemen , heel interessant. Ik had na het lezen van deze onderwerp een vraag , ik heb een concept die ik zelf bedacht hebt en ik wil met iemand hiermee samen gaan werken. Ik wil natuurlijk dat hij zich volledig gaat inzetten zodat wij resultaat kunnen boeken en het maximale kunnen eruit halen.Betreft de winst verdeling daar zit ik ff mee aangezien dit concept , idee en uitvoering van mij is hoe kan ik het beste de winsten verdelen ? Ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel , ga vanuit door mijn idee/concept kunnen wij alle beide geld verdienen maar de idee/concept heeft ook zijn waarde. Zie uw reactie graag tegemoet. Met de vriendelijke groet John Poeran

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *