3 Voor- en 2 Nadelen van Sligro Aandelen Kopen + Koers

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker waar het beleggen betreft. Als jij van plan bent je te wagen aan het investeren in aandelen, is het van belang dat jij jezelf goed inleest. Je moet weten waar je aan begint. Beleggen gaat namelijk gepaard met de nodige risico’s. Je zou er flinke winst mee kunnen maken, maar de kans op verlies ligt altijd op de loer.

Ten eerste moet je een afweging maken tussen de mogelijke aandelen waar je in kunt handelen – welk aandeel is het aantrekkelijkst en verstandigst voor jou in om in te investeren? Om jou te helpen bij het maken van deze keuze, lichten wij in dit artikel het Sligro aandeel toe. We gaan in op de voor- en nadelen, de koers, advies van professionele brokers en leggen uit hoe je het beste kunt beginnen.

Sligro aandelen in een notendop

Wanneer je ergens in belegt, betekent dat in feite dat je een aandeel koopt van een bedrijf. Hierdoor mag je jezelf aandeelhouder noemen van dat bedrijf. Wanneer een bedrijf winst maakt, heb jij dus recht op jouw aandeel van die winst. Zo kun je als het ware meeliften op het succes van een bedrijf.

Draait het bedrijf echter verlies, verlies ook jij (een deel van) jouw investering – dubbel zo pijnlijk als deze inmiddels aanzienlijk gegroeid was.

Wanneer je belegt in Sligro aandelen, ook wel SLIGR genoemd, koop je een stukje van het bedrijf Sligro Food Group N.V. Sligro Food Group is een Nederlandse onderneming. Het omvat alle voedingsdistributie (food retail) en voedingsservice (food service) bedrijven die direct en indirect verkopen aan de gehele Nederlandse voedings- en drankmarkt.

Sligro Food Group is actief in voedingsservice als groothandelaar en in voedingsdistributie als groothandelaar en kleinhandelaar. Het distribueert voedsel, verse producten en gerelateerde niet-eetbare producten. Het levert zowel aan algemene als gespecialiseerde voedselkleinhandelaars, restaurants en grootschalige cateraars.

Het bedrijf streeft er naar eigen zeggen naar om ‘’een vennootschap van hoge kwaliteit te zijn dat stabiele, gecontroleerde groei tot stand brengt voor al zijn aandeelhouders.’’

Bron: www.sligrofoodgroup.nl/

Naamloze vennootschap

Zoals de naam al aangeeft, is Sligro Food Group N.V. een naamloze vennootschap. Bij een naamloze vennootschap kunnen aandeelhouders aandelen van het bedrijf kunnen kopen en verkopen. Iedere aandeelhouders is door zijn of haar aandeel als het ware tot op bepaalde hoogte eigenaar van het bedrijf. De aandelen doen daarbij dienst als certificaten van eigendom.

In tegenstelling tot een besloten vennootschap, hoeft een naamloze vennootschap geen namen bekend te maken van aandeelhouders. Vandaar ook de term ‘naamloos’. Als aandeelhouders ben je dus eigenlijk anoniem.

Een naamloze vennootschap wordt ook wel als volgt omschreven:

‘’Een naamloze vennootschap is een vrijwillige vereniging van individuen dat gericht is op winst, het hebben van kapitaal dat onderverdeeld is in overdraagbare aandelen, en waarbij ieder die aandeelhouder is, lid kan worden.’’

Als aandeelhouder ben je in staat je aandelen naar andere partijen over te maken zonder dat dit effect heeft op het voortbestaan van het bedrijf. Een ander voordeel van aandeelhouder zijn van een naamloze vennootschap is het feit dat je jouw stem mag laten gelden in de beslissingen die het bedrijf maakt. Zo kun je stemmen om het jaarlijkse rapport te aanvaarden of af te wijzen.

Wat zijn de voordelen van Sligro aandelen kopen?

Redenen dat je moet investeren in Sligro aandelen zijn onder andere de volgende voordelen die eraan verbonden zitten:

Voordeel #1: Sligro Food Group neemt een sterke marktspositie in

Sligro Food Group N.V. neemt een voorname positie in binnen de Nederlandse voedselmarkt. Sterker nog, Sligro is marktleider op dit gebied. Het heeft uitgebreide connecties waar het de distributie en service van voedingswaarden betreft. Hierdoor loopt het bedrijf een sterk verlaagd risico op bijvoorbeeld faillissement.

Dat betekent eveneens dat aandeelhouders als jij geen risico lopen om hun investering (die inmiddels hopelijk gegroeid is) kwijt te raken. Want zolang het bedrijf in welke jij een aandeel hebt stabiele resultaten blijft behalen en doorgroeimogelijkheden benut, hoef jij je geen zorgen te maken.

Voordeel #2: De waarde van de aandelen van Sligro blijft groeien

Als gevolg van het feit dat Sligro Food Group zo’n gunstige marktpositie inneemt en continue, aantrekkelijke resultaten blijft behalen, blijft de waarde van de aandelen van Sligro groeien. Dit is goed nieuws voor jou als aandeelhouder. Je investering kan op deze manier verdubbelen – of zelfs verder groeien – waardoor jij meer winst binnensleept.

Voordeel #3: Het dividend van Sligro is zeer aantrekkelijk

Met het dividend van Sligro wordt bedoeld het aandeel van de inkomsten dat het bedrijf uitkeert aan de aandeelhouders.

Doorgaans wordt ieder kwartaal dividend uitgekeerd.

Dit bedrag is dus een bedrag dat je als aandeelhouder krijgt, bovenop het geld dat je verdient door je aandelen te verkopen. Wil je graag investeren in Sligro, vind je het vast leuk te horen dat Sligro’s dividend erg aantrekkelijk is – en lijkt te blijven.

Wat zijn de nadelen van Sligro aandelen kopen?

Investeren in Sligro is echter niet zonder nadelen.

Nadeel #1: Als je niet actief blijft meedoen, word je buiten spel gezet

Als je een aandeel koopt, betekent dit dat een ander het aandeel verkoopt. Logisch. Maar bedenk je het volgende eens: terwijl jij een hele analyse hebt gemaakt die jou ertoe geleid heeft om het aandeel te kopen, heeft de ander precies hetzelfde gedaan om tot de beslissing te komen om het aandeel te verkopen.

Oftewel, de verkoper van het aandeel heeft besloten dat hij of zij het aandeel met een lekkere winst kon verkopen – in het vervolg zou de waarde namelijk juist gedaald zijn. Voor jou is dit dan juist slecht nieuws.

Want bezit jij eindelijk over het aandeel, dan rijst de vraag of het nou eigenlijk wel zo’n goede investering is geweest.

Beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet in staat net zo doordacht te handelen als ieder ander die zijn of haar geld riskeert op de markt in de hoop winst te maken.

Nadeel #2: Sligro aandelen zijn volatiel

Wanneer een aandeel volatiel is, betekent dat dat het veel schommelingen doormaakt. Van het ene op het andere moment kan de waarde sterk stijgen of dalen. Wil jij jouw aandeel dus na de aankoop weer verkopen, kan het zo zijn dat de koers ineens veel minder gunstig is dan jij had gehoopt.

Je kunt je dus beter op de lange termijn richten met het beleggen in Sligro aandelen.

Advies van professionele brokers over handelen in aandelen

Als jij je wilt wagen aan beleggen, is het volgens professionele brokers (soort tussenpersonen; hierover later meer) belangrijk om een aantal punten na te lopen, o.a. te weten:

#1. Verstand van zaken

Zoals met alles, is het verstandig om een beslissing weloverwogen te nemen. Dat betekent dat je je goed moet inlezen. Je moet kennis hebben van beleggen voordat je werkelijk besluit te gaan beleggen. Investeer nooit in een aandeel als het bedrijf achter het aandeel geen overdaad aan kennis bezit waar het geld verdienen betreft.

#2. Dividend

Het kan heel goed zo zijn dat jij het veel te druk hebt (of toegegeven, te weinig zin) om iedere dag de markt bij te houden. Een alternatief is dan om te kijken naar dividend. Dit is een soort rente als bij een spaarrekening. Je wordt betaald, ongeacht de prijs van het aandeel. Check dus voorafgaand aan het kopen van een aandeel naar het dividend – en kies dan een aandeel met een hoog dividend.

#3. De koers lezen

Het kan enige tijd kosten voordat je doorhebt hoe je een grafiek moet lezen, maar het is een waardevolle investering. Waarom dit precies zo belangrijk is, lees je onder het volgende kopje.

De koers van Sligro aandelen in de gaten houden

Als je een aandeel koopt, doe je dit in de hoop dat het aandeel in waarde zal toenemen. Met andere woorden, jij investeert in een aandeel in de hoop dat jij het uiteindelijk met winst kunt verkopen. Als je het aandeel verkoopt, gok je er dus op dat het in waarde zal verzwakken vergeleken met de aandelen die jij wilt kopen.

Jouw doel bij beleggen: een prijs betalen voor een aandeel die lager is dan de langetermijn, per-aandeelwaarde van Sligro Food Group N.V.

Dit is simpel gezegd de prijs waarop aandelen in een fonds gekocht en verkocht kunnen worden.

Om dit doel te bereiken, moet je de koers van Sligro nauw in de gaten blijven houden. Het handelsplatform van jouw keuze (hierover later meer) geeft een realtime grafiek weer van de waarde van Sligro aandelen. Deze wordt continu geüpdatet.

Advies voor beginnende beleggers

Als je wilt weten of je het een goed idee is om te beleggen in een aandeel, houdt dan het volgende advies aan: als een grafiek links onderaan begint en rechts bovenaan eindigt, zit je gebakken. Daalt de grafiek, gooi jouw plannen om in dit aandeel te handelen dan snel overboord. Mocht dit laatste het geval zijn, maar geloof jij wel stellig in dit aandeel, wacht dan af tot de koers gunstiger is.

Een voorbeeld van een gunstige koers: de Britse Pond/Amerikaanse Dollar

De vuistregel bij een succesvolle investering is als volgt: koop aandelen op een lage koers en verkoop aandelen op een hoge koers. Kijk hierbij naar de lange termijn koers van een aandeel. De koers kan in een aantal dagen misschien sterk dalen, maar op de lange termijn toch een groei doorzetten. Geduld is een schone zaak, zeker bij beleggen!

Hoe kun je het beste beginnen met beleggen in Sligro aandelen?

Stap 1 voor het beleggen in Sligro aandelen heb je eigenlijk al gezet – het inlezen in het onderwerp. Begin niet aan beleggen tot je wéét waar je aan begint. Heb jij op basis van deze informatie de beslissing genomen om inderdaad te investeren in Sligro aandelen, moet je overgaan op de volgende stappen.

  • Stap 2: Kies een (online) broker. Een broker is een tussenpersoon of -partij. Het kan een echt persoon zijn, een effectenhandelaar, of een online handelsplatform. Een broker doet eigenlijk het werk voor je; de broker koopt en verkoopt aandelen voor cliënten via de beurs.
  • Stap 3: Meld je aan. Als je een online broker hebt gekozen, is de volgende stap simpel: registreer je bij de online broker of online handelsplatform.
  • Stap 4: Maak geld over naar je account. Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met beleggen, moet je éérst geld overmaken naar je account. Pas dan kun jij aandelen kopen.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in beleggen, onthoud dan goed: weet waar je aan begint! Onderschat ook niet de hoeveelheid tijd en moeite die je – naast het geld – moet investeren in beleggen. Je moet weten waar je aan begint als je besluit te handelen in een bepaald aandeel. Dit zal je helpen om beter te leren beleggen.

Beleggen in Sligro lijkt een zeer aantrekkelijke optie. Het bedrijf achter dit aandeel is wellicht internationaal (nog) niet erg bekend, maar het neemt een prominente positie in binnen zijn markt. Dit wijst erop dat het in ieder geval voorlopig nog weinig risico loopt om veel verlies te draaien. En dit is slechts een van de redenen om te investeren in Sligro.

 

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *