Kies jouw webshop keurmerk aan de hand van deze 6 criteria

Heb jij besloten om een webshop keurmerk aan te vragen? Zeer verstandig! Recent onderzoek toont namelijk aan dat bijna 70% van de online shoppers geen aankoop doet zonder een webshop keurmerk.

Natuurlijk is dat vaak onterecht.

Er zijn veel onbetrouwbare keurmerken en er zijn ook heel veel webshops zonder keurmerk met een zeer goede staat van dienst.

De consument bepaalt echter de acties van de leverancier. Wil jij jouw conversiepercentages drastisch verhogen, dan moet jij een betrouwbaar keurmerk aanvragen!

Hoe beoordeel je een keurmerk eigenlijk? Dat is de vraag die ik gaan beantwoorden. Ik ga jou uitleggen op welke 6 punten jij moet letten, als jij een webshop keurmerk gaat aanvragen.

Hoe achterhaal jij informatie over jouw potentiële keurmerk

Wanneer jij onderzoek gaat doen naar een webshop keurmerk, kun jij informatie inwinnen via het internet. De online wereld geeft veel inzicht over de kwaliteit van een keurmerk.

In veel gevallen is het ook van belang om de telefoon op te pakken en het bedrijf achter het keurmerk te bellen.

Alleen door te bellen kun jij belangrijke informatie achterhalen. Het brengt mij bij het eerste belangrijke punt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

1. Voorlichting, transparantie en bereikbaarheid voor webshop keurmerk

Wanneer jij op de website van het keurmerk kijkt, dan wil jij duidelijk zien wat de criteria zijn van het keurmerk en wat de essentie is van het keurmerk. Jouw toekomstige consument gaat hier namelijk ook kijken!

Na deze eerste zoekactie wil jij vragen kunnen stellen over de keuringsprocedure. Je wilt daarom dat ze bereikbaar zijn voor jouw vragen en dat ze niet enkel gericht zijn op jouw geld.

Natuurlijk willen ze geld verdienen, maar een gedegen controle van producten en diensten moet hun hoofddoel zijn.

2. Webshop keurmerk aanvragen? Kies voor deskundigheid en kennis!

Voor een gedegen controle heeft een keurmerkinstantie deskundigheid nodig. De medewerkers die de keuring verrichten moeten genoeg kennis hebben om de certificering uit te voeren.

Keurmerkinstanties kunnen ervoor kiezen om deze keuring uit te laten voeren door externe instantie met de benodigde kwalificaties.

Door middel van een kort telefoongesprek kun jij al antwoord krijgen op deze punten. Jij weet immers heel goed waar jouw product, dienst of bedrijf aan moet voldoen. Je moet het enkel even bevestigd krijgen door een keurmerk.

3. Heeft het webshop keurmerk een commercieel doel?

Wanneer je onderzoek doet naar een keurmerk is het interessant om te kijken naar de commerciële belangen. Over het algemeen geldt dat, instanties zonder een winstoogmerk betrouwbaarder zijn.

Deze instanties laten zich niet leiden door geld en kiezen puur voor de kwaliteit van de keuring. Voldoe je niet aan de eisen van het keurmerk, dan weren ze jou bedrijf.

Wanneer jij geweerd wordt voor een keurmerk, dan weet jij dat het een betrouwbare instantie is.

4. De onafhankelijke geschillencommissie voor conflicten

Heel af en toe zul jij in een conflict verwikkeld raken met een consument. Ruim 16% van de online aankopen verloopt namelijk niet tot tevredenheid van de consument.

In veel gevallen wordt dit echter correct afgehandeld.

Er zijn echter momenten dat jij er niet uitkomt met de consument. Voor die momenten is het van belang dat jij gebruik kunt maken van een onafhankelijke geschillencommissie.

Het toont aan de ene kant dat jij betrouwbaar bent, omdat consumenten een onafhankelijke geschillencommissie kunnen inschakelen. Aan de andere kant is het fijn om een onafhankelijke instantie in te kunnen schakelen voor problemen.

5. Terugkerende interne controles voor een kwaliteitsgarantie

Keurmerken beoordelen jouw bedrijf, maar ze moeten ook controles uitvoeren over hun eigen functioneren.

Het is belangrijk dat een keurmerkinstantie zijn werknemers periodiek controleert om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Alle afspraken, bevindingen en acties moeten gedocumenteerd en gecontroleerd worden.

Informeer daarom altijd naar de meest recente interne controleronde van een keurmerk.

6. Webshop keurmerk beoordeeld door Raad voor Accreditatie

Ik had deze tip als eerste moeten geven. Het zorgt er namelijk voor dat je alle bovenstaande stappen niet hoeft te doorlopen. Ik waardeer echter dat jij het hele artikel leest. Bedankt.

Ik beloon je met de beste en duidelijkste tip.

Kijk of het keurmerk is aangesloten bij de Raad voor Accreditatie. Keurmerken kunnen zich namelijk vrijblijvend laten toetsen door deze onafhankelijke instantie.

Deze instantie keurt keurmerken. Het toetst de keurmerken aan de hand scoresysteem en geeft zo een helder overzicht van betrouwbare keurmerken.

Wil jij jezelf de moeite besparen om alle bovenstaande stappen te doorlopen? Kies dan voor een webshop keurmerk dat positief beoordeeld is door de Raad van Accreditatie.

Laat je keuren en leer hoe jij je kunt verbeteren

Ik wil vooropstellen dat er veel webshops zijn zonder een keurmerk met een uitstekende service. Aan de andere kant zijn er ook veel webshops met een keurmerk en met een waardeloze service. Een keurmerk betekent niet direct dat jouw onderneming te vertrouwen is.

Wanneer jij echter kiest voor betrouwbare keurmerken die voldoen aan de bovenstaande 6 criteria, dan profiteer jij immens van een keurmerk.

Er zijn veel kritische consumenten, die aankopen doen aan de hand van betrouwbare keurmerken. Zoek op het internet naar webshop keurmerken met een goede reputatie en laat jouw onderneming beoordelen.

Zelfs als je niet goedgekeurd wordt, dan zal jij veel informatie kunnen halen uit de beoordeling. Een goed keurmerk geeft informatie over verbeterpunten en biedt handreikingen om deze verbeteringen door te voeren

Vraag je webshop keurmerk aan via het internet

In de huidige tijd kun jij binnen een paar minuten een aanvraag doen voor een webshop keurmerk.

Ik hoop dat ik jou heb kunnen helpen in jou zoektocht naar het juiste keurmerk voor jouw onderneming.

Veel succes!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Kies jouw webshop keurmerk aan de hand van deze 6 criteria"

  1. Stichting WebwinkelKeur

    says:

    Helaas toetst de test van het RvA enkel of zaken op papier goed geregeld zijn. Het zegt niks over de praktijk. Kortom, geen waterdichte test om de betrouwbaarheid van een keurmerk te beoordelen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *