13 Beste & Leukste Manieren van Geld Verdienen in de Kerstvakantie

De kerst is voor iedereen een dure periode. Je gaat regelmatig buiten de deur eten en je betaalt je helemaal suf aan dure cadeaus voor familie en vrienden, maar soms ook voor mensen die je liever geen dure cadeaus zou geven. Hoe dan ook: de kerstperiode is een flinke aanslag op de portemonnee.

Gelukkig biedt de decembermaand ook unieke mogelijkheden om op een makkelijke manier snel veel geld te verdienen. Mensen zijn namelijk in een feestelijke stemming, willen van hun vakantie genieten en zijn over het algemeen heel vrijgevig. In dit artikel zijn de 15 beste en makkelijkste manieren van geld verdienen in de kerstvakantie op een rijtje gezet: vrolijk kerstfeest!

Voor al deze manieren geldt overigens wel dat je er op tijd bij moet zijn. Je bent niet de enige die zal proberen om tijdens de kerstvakantie wat extra geld te verdienen. Het is dus raadzaam om van tevoren al te beginnen met zoeken naar leuk en passend werk voor in de kerstvakantie.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #1: Verhuur je huis

Om meteen maar met de grootste klapper in huis te vallen: verhuur je huis. Zeker als je in de Randstad woont, en al helemaal als je in Amsterdam woont – dan woon je op een goudmijn. Een huis in Amsterdam kan op sites als AirBnB al gauw honderden euro’s per week opleveren.

Zo kun jij eigenlijk ‘gratis’ op vakantie en heb je ook nog wat budget voor een poetshulp bij thuiskomst.

Als je je huis wil verhuren doe je er wel goed aan om een aantal goede afspraken te maken met de huurders. Als je je toch niet helemaal zeker bent van je zaak, kun je natuurlijk altijd de buren vragen of ze, als jij weg bent, een oogje in het zeil kunnen houden.

Er zijn al enorm veel mensen die er een gewoonte van hebben gemaakt elke kerst ergens anders door te brengen, terwijl ze tegelijkertijd een leuk zakcentje verdienen doordat het eigen huis meer oplevert dan dat het vakantiehuisje kost. Ik zou zeggen: waar wacht je nog op?

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #2: Verkoop kerstkoekjes en gebak

De kerstperiode draait om familie, cadeaus en eten. Vooral heel veel eten. Als je snel en makkelijk geld wil verdienen, doe je er goed aan om hier handig op in te spelen. Veel mensen vinden het ontzettend lekker om van die heerlijke zelfgemaakte kerstkoekjes te eten na afloop van het kerstdiner of bij het uitpakken van de cadeaus.

Er zijn echter beduidend minder mensen die ook daadwerkelijk goed zijn in het bakken van kerstkoekjes of kerstgebak. Daarnaast vinden veel mensen het maar een gedoe dat vooral een vieze keuken oplevert. Daarom zijn heel veel mensen bereid om een beetje meer te betalen om te voorkomen dat hun keuken vies wordt.

Een dag flink doorbakken kan al gauw meer dan honderd euro opleveren.

Zeker als je tussendoor af en toe nog een baksel proeft (je moet immers de kwaliteit bewaken) dan heb je op een leuke en ontzettend makkelijke manier snel weer een behoorlijke som geld verdiend.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #3: Verkoop kerstfoto’s

Deze tip klinkt misschien wat gek, maar je kunt de kerstperiode gebruiken om een groot aantal foto’s te maken van alles wat met kerst te maken heeft. Dat is niet alleen leuk voor in je eigen fotoalbum, dat is vooral ook erg aantrekkelijk voor je portemonnee. De foto’s die je maakt kun je namelijk op websites zetten waar je je foto’s commercieel kunt verkopen.

Deze sites worden gebruikt door bijvoorbeeld bedrijven die leuke afbeeldingen op hun kerstkaarten willen zetten of het kerstpakket voor de werknemers leuk willen inpakken. Aangezien je de kerstboom toch al opgebouwd hebt, is het misschien een aantrekkelijk idee om er kort wat goede en scherpe, maar vooral sfeervolle foto’s van te maken.

Zo kun je niet alleen deze kerst, maar ook elke kerst in de toekomst een cheque met opbrengsten uit je auteursrechten tegemoet zien. Dat is nog eens feestelijk geld verdienen!

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #4: Verkoop je (oude) kerstcadeaus

Ik denk dat de volgende situatie iedereen wel bekend voorkomt: het is kerstavond en vol spanning kijk je uit naar het moment dat je het cadeaupapier van je cadeaus af mag rukken. Maar op het moment dat je je cadeaus ontdoet van hun feestelijke verpakking zie je het al. Dit is helemaal niet waar je om gevraagd had. Sterker nog: je bent ronduit teleurgesteld in je familie.

Gelukkig zijn er honderden mensen op internet te vinden die jouw cadeau wel graag zouden willen hebben (of cadeau zouden willen doen). Daarom kun je je (oude) kerstcadeaus heel goed van de hand doen in de kerstvakantie, veel mensen zoeken namelijk nog last-minute een cadeau. Omdat er zoveel mensen een cadeau zoeken, kan dit ook nog een prijsopdrijvend effect hebben.

Om een indruk te krijgen van hoe je spullen het beste op internet kunt aanbieden, kan ik je het volgende artikel van harte aanraden.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #5: Ga sneeuwschuiven

De vijfde manier om snel en makkelijk geld te verdienen in de kerstvakantie is in Nederland niet altijd mogelijk, maar als het dan sneeuwt, vindt de hele buurt het toch wel prettig dat de straat of de eigen oprit weer sneeuwvrij gemaakt wordt.

Wat men nog leuker vindt, is als dit door iemand anders gedaan wordt, en daar heeft men dan ook grof geld voor over.

Met de juiste mindset kun je op deze manier veel, snel en makkelijk geld verdienen. Ja, je zult even hard aan de bak moeten, maar daar kun je goud geld voor vragen en er zijn waarachtig ergere dingen dan een beetje met sneeuw spelen onder het mom van opruimen.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #6: Ontwerp en verkoop kerstkaarten

Als er één ding is waar mensen alleen tijdens de kerst geld aan uitgeven, dan zijn het wel kerstkaarten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om allemaal generieke, dertien-in-een-dozijn kerstkaarten te versturen, maar het kan ook anders. Rondom de kerst bestaat er namelijk ook de optie om je zelfgemaakte en/of zelf ontworpen kerstkaarten aan de man te brengen.

Aangezien deze kerstkaarten toch al gauw €2,50 per stuk kunnen opbrengen kan het een lucratieve nevenverdienste worden. Deze optie om snel en makkelijk geld te verdienen in de kerstvakantie is dan ook bij uitstek weggelegd voor mensen die van knutselen houden en een beetje creatief zijn.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #7: Kook het kerstmaal van een ander

Bij tip #2 werd er ook al een beroep gedaan op culinaire vaardigheden. Een heel kerstdiner voor een ander gezelschap voorbereiden is echter andere koek. Als je van koken houdt en je bent van plan om wat extra geld te verdienen tijdens de kerst, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken of je dit niet zou kunnen bewerkstelligen door middel van het cateren van anderen.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #8: Online enquêtes invullen

De achtste manier om snel en makkelijk geld te verdienen in de kerstvakantie is het invullen van de meest uiteenlopende enquêtes. Het is een werkzaamheid die je op je dooie gemakje vanuit je zitstoel met een warme kop chocolademelk kunt uitvoeren.

Zeker als je nog aan het sparen bent voor een mooi kerstcadeau is het een aanrader om eens een paar enquêtes in te vullen.

Een flinke tegoedbon voor een elektronicawinkel of een webshop heb je namelijk vrij snel bij elkaar gesprokkeld. En het beste is en blijft: weer of geen weer, er kan geld verdiend worden! Ook via je smartphone zijn er verschillende manieren om flink te cashen.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #9: Ga kerstbomen sjouwen

Volgens de traditie moeten kerstbomen eigenlijk tot en met 6 januari blijven staan. Toch zijn er in Nederland veel mensen die maar wat graag de kerstboom weer de deur uit doen zodra het oudejaarsavond is geweest. Waar mensen met een kunstboom (een plastic kerstboom) de boom nog op zolder kunnen bewaren, gaat dit vaak niet op voor echte bomen.

Echte bomen kun je namelijk eigenlijk alleen in je tuin zetten, opstoken of bij het groenafval zetten. Dit is echter niet bijzonder duurzaam. Daarom kun je snel en makkelijk geld verdienen in de kerstvakantie door de kerstbomen van andere mensen op te gaan halen. Stel dat je €2,50 per boom krijgt, dan heeft een gemiddelde straat toch al gauw een waarde van meer dan €100.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #10: Ga werken tijdens de vastgestelde feestdagen

Bijna iedereen heeft vrij tijdens de feestdagen. Er zijn echter een hoop fabrieksprocessen die gewoon moeten doorgaan, ook als er minder personeel aanwezig is. Op een dergelijk moment is het bijzonder lucratief om aan de slag te gaan.

Op zondag krijg je op veel plekken al een toeslag van 100% boven op je reguliere loon.

Dit geldt overigens niet alleen voor de eerste kerstdag, maar ook voor 1 januari. Mocht één van de feestdagen nou ook nog eens in het weekend vallen, dan zijn er nog hogere vergoedingen mogelijk. Zo kun je soms tot wel 400% verdienen, een viervoud van het reguliere loon dus.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #11: Verdien geld met inpakken

In de kerstperiode moeten er ontzettend veel cadeautjes worden ingepakt en is het drukker dan ooit in de winkels. Het probleem voor menig winkelier is echter dat het vaste personeel dan op skivakantie is of de kerstdagen elders doorbrengt. Dit is een gat in de markt voor mensen die snel en makkelijk geld willen verdienen.

De ondernemers willen namelijk voorkomen dat ze omzet mislopen, maar zitten ook met de handen in het haar omdat er sprake is van een tijdelijke krapte wat betreft personeel. In dit gat kun je als proactieve arbeidskracht springen. Vaak zitten de winkeliers dusdanig om personeel verlegen dat ze je ook nog een heel behoorlijk contract geven.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #12: Ga kranten en folders bezorgen in de maand december

De veertiende tip om snel en makkelijk geld te verdienen in de kerstvakantie klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd. Van folders bezorgen word je immers verre van rijk en de arbeidsvoorwaarden voor het bezorgen van kranten is voor volwassenen ook niet bijzonder lucratief.

Toch is het bezorgen van kranten en folders gedurende de kerstvakantie een grote inkomstenbron.

Dit heeft te maken met het feit dat iedere week- en dagbladbezorger kort voor de kerst een ronde langs alle adressen maakt om de inwoners van dat adres een prettige kerst te wensen. Het is dan namelijk een goed gebruik in Nederland om die bezorger te bedanken door middel van een kleine fooi. Als je echter in een hele wijk van iedereen een kleine fooi krijgt, kan dat aardig optellen.

Het is overigens helemaal niet nodig om deze functie het hele jaar door te vervullen, zolang je de functie maar hebt in de week voor kerst, dan kun je langs de deuren en flink cashen.

Geld verdienen in de kerstvakantie manier #13: Ga de piste op en geef les

Als je echt een sportieveling bent kun je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om de latten of het snowboard onder te binden en de piste op te gaan. Zeker als je nog een aardig woordje Frans of Duits spreekt en de basistechnieken van het skiën of snowboarden onder de knie hebt. Dan kun je namelijk gedurende de kerstvakantie je eigen sportieve vakantie combineren met geld verdienen.

Om extra veel geld binnen te harken is het aan te raden om privéles of les in kleine groepen te geven aan de welgestelden van deze wereld. Hier zijn zelfs speciale skischolen voor. Dus als bij het lezen van deze tekst je innerlijke atleet weer onrustig begint te worden, dan heb ik maar één advies: op naar de piste en ga geld verdienen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds niet genoeg inspiratie gevonden hebben voor manieren om snel en makkelijk geld te verdienen in de kerstvakantie, dan kan je in dit artikel nog meer tips vinden.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *